dimarts, 17 de desembre de 2013

Batecs de paraules. Recomanat a Catalunya radio

Lecturàlia
17/12/2013

El matí de Catalunya Ràdio

A la secció del llibre recomanat destaquem: "Batec de paraules de Joana Raspall" publicat per l'editorial El Cep i la Nansa, i a la secció del llibre exportat, Màrius Serra recomana: "Benzina" de Quim Monzó (1973), que ara apareix en la setena traducció, al malaiàlam, una de les quatre principals llengües dravídiques del sud de l'Índia, a Kerala, per exemple, amb 36 milions de parlants. (DC Books, 2014)a Catalunya ràdio podem trobar forces vídeos i audios sobre la Joana i la seva obra:
http://www.catradio.cat/?seccio=cercador&textBusca=Joana%20RaspallEntre paraules, avui: "Mot a mot"
05/12/2013
El matí de Catalunya Ràdio

En la mort de Joana Raspall "salvadora de mots", Ramon Solsona parla de l'expressió "mot a mot" i glossa la figura de la poetessa i bibliotecària de Sant Feliu de Llobregat


Noms del món possible: 

Joana Raspall 07/12/2013

Solidaris

Aquest era l'any del seu centanari, havia nascut el 1913 i viva a Sant Feliu de Llobregat des dels 3 anys. I ja que era d'aquelles persones que fan de la militància i de la coherència una forma de vida, ens ha semblat que es mereixia formar part d'aquest espai. Bibliotecària de formació, durant la dictadura de Primo de Rivera, ja va començar el seu activisme reclamant des d'una revista local "Claror", la creació d'una biblioteca infantil al seu poble. I el fet que la demanda fos una biblioteca infantil ja ens diu molt de com serà la personalitat futura de Joana Raspall. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada