dimarts, 3 de novembre del 2020

Entre els 5 finalistes XIII premi Miquel Martí Pol

 

Els cinc finalistes del certamen Terra i Cultura 2020

 Pau Alabajos, Marala, Juan Valderrama, Feliu Ventura i Vienna
 són els cinc finalistes elegits pel jurat del XIII Premi Miquel Martí i Pol

 El certamen Terra i Cultura impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach
 s’atorga anualment al millor poema musicat en llengua catalana

 El guardó, dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill,
 es farà públic el proper dimarts 10 de novembre a les 12.30 h


 Els poetes més adaptats han estat Enric Casasses, Pepe Sales i Joan Salvat-Papasseit, d’un total de prop de 400 cançons inèdites

El jurat del premi Miquel Martí i Pol del XII certamen Terra i Cultura, patrocinat pel Celler Vall-Llach, ha nominat els 5 finalistes, elegits d'entre un total de quasi 400 cançons publicades i inèdites sobre musicacions de poetes en català. Les composicions elegides són:

- "Sàpigues, company" de Pere Quart, a càrrec Feliu Ventura



- "Cançó" de Miquel Martí i Pol, a càrrec Marala



- "Podries" de Joana Raspall, a càrrec Juan Valderrama



- "Mort petita" de Vicent Andrés Estellés - Cançó de bressol, a càrrec Vienna



- "Vuit de març" de Maria-Mercè Marçal, a càrrec de Pau Alabajos, interpretada per Gemma HummetMeritxell Gené i Marta Rius

  

El Premi Miquel Martí Pol s’atorga a la millor poesia musicada en català publicada el darrer any –del 12 de setembre del 2019 a l’11 de setembre del 2020–, i també s’obre a les composicions inèdites presentades al certamen. Tot i el període de confinament, en el període de convocatòria 2019-20 s’han presentat i enregistrat almenys 388 adaptacions de poemes en català. Els poetes més musicats han estat Enric Cassasses (22), Pepe Sales (20), Joan Salvat-Papasseit (18), Miquel Martí i Pol (14) i Vicent Andrés Estellés (11).
 
Tot i l’afectació de la crisi sanitària, el promotor del certamen, Celler Vall-Llach, va acordar tirar endavant aquesta nova edició per mantenir el caràcter de suport i visualització a la música, la poesia i la cultura en general.

El jurat presidit per Lluís Llach i del qual formen part Sílvia Bel (actriu i rapsoda), Eduard Escoffet (poeta i promotor cultural), Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock, Ramon Muntaner (músic i director de l'SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca (sommelier del Celler de Can Roca) es reunirà aquest dissabte per fer la deliberació via telemàtica. 

El guanyador del XIII Premis Miquel Martí i Pol es farà públic el proper dimarts 10 de novembre, a les 12:30 h, en format telemàtic als portals web terraicultura.catvallllach.com i enderrock.cat, tot i que l’acte de lliurament s’haurà d’ajornar fins que la situació ho permeti. El guardó té aquest any una dotació econòmica simbòlica de 1.000 euros i una obra original de l’escultor Josep Bofill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada