dijous, 19 de setembre del 2013

EXPOSICIÓ "DUES DAMES DE LA LITERATURA INFANTIL: AURORA DÍAZ PLAJA & JOANA RASPALL"PDF

Aquesta exposició homenatja conjuntament Aurora Díaz Plaja i Joana Raspall en el centenari dels seus naixements. És la síntesi de dues mostres:
  • Aurora Díaz Plaja: Llegir per fer llegir, organitzada per la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona
  • Escaleta de versos, Joana Raspall, graó a graó, organitzada pel Consell Català del Llibre per a Infants i Joves (CCLIJ) amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC)
A més dels materials procedents d’aquestes dues exposicions, s´hi presenten altres documents del fons del Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) del Campus de Mundet de la Universitat de Barcelona i de col·leccions privades, que mostren aspectes de la tasca de les deus dames com a creadores i divulgadores de la literatura per a infants i joves.
A través de documents, llibres, fotografies, cartes, retalls de premsa, records i objectes diversos, us convidem a trobar les pistes que conduiran a contrastar tant les seves personalitats com les seves aportacions culturals i cíviques. També volem que descobriu de quina manera aquestes dames van aconseguir aportar iniciatives de creació, d’investigació i de la seva personalitat en el món de la nostra literatura infantil i juvenil.
Tant de bo que tots els visitants d’aquesta exposició –futurs mestres, mestres en exercici, bibliotecaris, professors de secundària, etc.– hi descobriu mil i un fils per on estirar i desenvolupar les vostres pròpies idees sobre com transmetre un poema, com convertir els infants en lectors entusiastes o com engrescar-los amb el teatre. Poueu en el que van fer la Joana i l’Aurora per descobrir, també, les vostres potencialitats per seduir amb llibres i ser seduïts per contes, poemes i espectacles teatrals.
El dimarts 1 d’octubre s’ha organitzat una Jornada amb diverses activitats acadèmiques al matí i a la tarda. El programa de la jornada es publicarà properament.

ORGANITZACIÓ:
Universitat de Barcelona
CRAI Biblioteca del Campus de Mundet
Departament de Didàctica de l’Educació Visual i Plàstica
Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura
Comissió d’Activitats Culturals i Extensió Universitària de la Facultat de Formació del Professorat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil
Institució de les Lletres Catalanes
Facultat de Biblioteconomia i Documentació (Comissió d’Igualtat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada