dilluns, 25 de febrer de 2013

Radio


Notícia de Pius Morera:

Amics, aquest dimecres, dia 27 de febrer del 2013, coincidint amb el norantè programa, Pius Morera tindrà el privilegi d’entrevistar Joana Raspall. En el transcurs del programa, que s’emetrà en directe de dos quarts de vuit a les vuit de la tarda des de ràdio Sant Vicenç de Montalt (FM 107.4) i que podreu escoltar per internet [http://www.radiosantvicenç.com/escoltar-en-directe/], escoltareu poemes de la poeta recitades per ella i n’escoltareu dos de musicats per la Companyia Poètica Rapsòdia.

       Barcelonetina, però ha viscut gairebé tota la seva vida a Sant Feliu de Llobregat. Bibliotecària i deixeble de Carles Riba, entre d’altres. Després de l’ensulsiada de la Guerra Civil, es casà amb el Doctor Cauhé, amb qui va tenir un fill i tres filles. Autora de tres importants diccionaris, el de sinònims, el de locucions i frases fetes i el d’antònims i parònims, destaca sobretot en el terreny de la creació literària. Ha conreat diversos gèneres (teatre, novel·la i poesia) i s’ha especialitzat en literatura juvenil i infantil. Creiem que és sobretot poeta, d’una gran sensibilitat, com ho demostra en els seus haikús i tankes, composicions d’una gran densitat poètica. Hauríem de reconèixer que és una autora relativament prolífica.

       Joana Raspall formà part de la junta creadora del Premi Martí Dot de poesia, del jurat del qual és actualment Presidenta d’Honor. Ha obtingut diversos Premis, com el de teatre Cavall Fort, per l’obra El Pou, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya .

       Si no podeu escoltar el programa en directe, sempre podreu escoltar-lo en diferit anant al blog http://piusmorera.wordpress.com/.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada