divendres, 15 de febrer del 2013

2ª Reunió Comissió


fet a Sant Feliu

Ja es comença a saber el gruix d’activitats organitzades per commemorar el centenari de l’escriptora
Aquest dijous s’ha reunit de nou la comissió ciutadana encarregada de coordinar els diferents actes

La comissió ciutadana reunida aquest dijous a l'Ajuntament.


En aquesta nova trobada s’han presentat els actes que ja estan programats de cara a l’Any Joana Raspall. La música, a través de les corals infantils de Catalunya, centrarà bona part dels actes de commemoració del centenari de la poetessa i escriptora. El Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) s’ha implicat amb l’Any Raspall i s’enregistrarà en un CD la cantata “L’hora perduda”, dedicada a la Joana. Aquesta cantata, composta per Jordi Domènech, es podrà escoltar en directe durant l’any a Lleida, Tarragona, Barcelona o Vic. Joan Josep Blay també ha compost una cantata amb text de Miquel Desclot que cantaran les escoles de la ciutat.

També s’aprofitarà el context de dates senyalades com la Setmana de la Poesia o la Mostra de Teatre Infantil d’Igualada per organitzar activitats, tot i que encara no estan tancades. En el marc de l’Exposició de Roses també es dedicarà un espai a Joana Raspall, i també durant els dates de la fira hi haurà una exposició commemorativa a la Sala Ibèria sobre la figura de l’escriptora.
Són moltes les entitats de la ciutat que s’hi han implicat. L’Associació de Veïns de Can Calders presentarà una placa de cava commemorativa, Amics de les Roses crearà una rosa amb el nom de la poetessa, La Xarxa Sant Feliu li dedicarà obres de teatre, el Cercle de Col·lecionisme li dedicarà un segell, i l’Ateneu Santfeliuenc li dedicarà pintures a través dels tallers coordinats per l’artista Rafael Plaza, entre d’altres. D’altra banda, entitats de fora de la ciutat també li dedicaran nombrosos actes tal i com es podrà anar consultant al web oficial, que a partir del dia 21 de febrer ja estarà totalment operatiu.

També cal destacar l’acord que es prendrà properament al ple municipal perquè l’Auditori del Palau Falguera passi a anomenar-se Auditori Joana Raspall. 
http://www.fetasantfeliu.cat/galeria/comissio-ciutadana-de-lany-joana-raspall-segona-trobada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada