dimarts, 6 d’octubre del 2015

Miquel Desclot guanya el Premi Aurora Díaz-Plaja per la glossa sobre Joana Raspall

Miquel Desclot guanya el Premi Aurora Díaz-Plaja

L'escriptor barceloní ha estat guanyador del XIV Premi Aurora Díaz-Plaja per la glossa sobre Joana Raspall que va presentar al V Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana. 

Aquest premi, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, reconeix articles, estudis o investigacions sobre literatura infantil i juvenil catalana, i és l'únic guardó de la nostra literatura que reconeix la crítica i l'estudi en l'àmbit de la LIJ.
Miquel Desclot ha rebut el premi per l'article «Glossa i lectura d'alguns dels poemes de Joana Raspall», publicat dins V Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana (AELC, col. Quaderns Divulgatius, núm. 50, 2014 - descarrega). El jurat, format per Josep M. Aloy, Glòria Gorchs i Pere Martí i Bertran, ha volgut destacar de l'article, i alhora de tota l'obra dedicada a la LIJ de Miquel Desclot, el rigor, la documentació, el didactisme, l'amenitat i la qualitat del text des de tots els punts de vista (lingüístic, literari…).
El treball de Miquel Desclot ha resultat guanyador d'una selecció de finalistes formada per articles provinents de les revistes Cavall Fort i Serra d'Or, a més d'altres inclosos en els volums La literatura d’Olga Xirinachs (PAM i Diputació de Tarragona, 2014), V Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana (AELC, 2014) i Homenatge a Teresa Rovira (Revista de Catalunya, número extraordinari 2014).

LLIURAMENT DEL PREMI AURORA DÍAZ-PLAJA
Amb el taller «Crea la teva aventura»
Dissabte 10 d'octubre, 12h

Sala d'actes de la biblioteca Xavier Benguerel.
Avinguda del Bogatell, 17, Barcelona.
L'entrada és gratuïta i l'aforament limitat.
El XIV Premi Aurora Díaz-Plaja es lliurarà el proper dissabte 10 d'octubre en el marc d'una activitat familiar que tindrà lloc a les 12 del migdia a la sala d'actes de la biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada