diumenge, 5 de maig del 2013

Art i poemes



El Cercle de Belles Arts organitza des de fa 21 anys el seu Concurs de Dibuix Infantil i Juvenil amb l’objectiu de fomentar les arts plàstiques entre els més joves. En tot aquest temps, les seves bases han ampliat les categories i proposat diferents formats i temàtiques, però enguany volem que el nostre concurs sigui molt especial. Amb motiu de la celebració de l‘Any Joana Raspall proposem canviar el format i la temàtica un cop més a fi que totes les obres presentades pels nens i joves santfeliuencs siguin felicitacions d’aniversari per la nostra estimada i entranyable conciutadana, que complirà 100 anys el proper 1 de juliol. Aquestes postals es faran arribar a la Joana Raspall i constituiran un present i una manera de reconèixer la seva dedicació i atenció als infants.

Aconseguir una participació sense precedents, la de tots els santfeliuencs fins els 18 anys, ultrapassa en molt les possibilitats de la nostra associació, però comptem amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu, que recolza la iniciativa i volem comptar també amb la col•laboració de totes les escoles i instituts de la ciutat. Per aquestes raons el 21è Concurs de Dibuix Infantil i Juvenil del Cercle de Belles Arts es regirà d’acord amb les següents bases:

BASES

PARTICIPANTS

1. Podran participar-hi tos els nens, nenes i joves santfeliuencs que ho desitgin, fins els 18 anys.
2. Les categories, que es correspondran amb els diferents nivells educatius fins els 18 anys que els participants estiguin cursant, seran les següents:

• Categoria Infantil. 1er cicle. Llar d’infants: fins a 3 anys
• Categoria Infantil. 2n cicle. Educació Infantil: de 3 a 5 anys
• Categoria Primària. Cicle inicial: de 6 i 7 anys
• Categoria Primària. Cicle mitjà: de 8 i 9 anys
• Categoria Primària. Cicle superior: de 10 i 11 anys
• Categoria Secundària. 1er cicle ESO: de 12 i 13 anys
• Categoria Secundària. 2n cicle ESO: de 14 i 15 anys
• Categoria Batxillerat i Cicles Formatius: de 16 a 18 anys

FORMAT, TEMA i PRESENTACIÓ

3. El format haurà de ser sobre cartolina DINA5 (aprox. 21x15 cm, la meitat d’un DINA4), doblegada per convertir-la en targeta de felicitació segons s’indica a l’esquema(*):
La part frontal estarà reservada al dibuix, a la cara interior es posarà el text de la felicitació i al revers s’indicaran les dades del nen o jove participant. Quant a tècnica, podran emprar-se tota mena de materials i tècniques d’expressió graficoplàstica adequats al medi bidimensional: llapis, ceres, carbó, pastels, retoladors, pintura, tinta, collage, cal•ligrames, etc.
(*) Les categories infantils, atès que els nens no saben llegir i escriure podran entregar el seus treballs en un format simple, cartolina de 10,5x15 cm sense doblegar (aprox. ¼ de DINA4). Amb el dibuix a la cara davantera i les dades al revers.

4. El tema ha d’estar relacionat amb el centenari de Joana Raspall i la seva obra poètica. Cada participant pot presentar una targeta i hi portarà escrit al dors: nom i cognoms, edat, adreça, telèfon, la categoria a la qual pertany i l’escola. Si per raons de polítiques de protecció de dades això no fos possible, almenys s’hi consignarà el nom, edat i/o categoria i escola; si l’obra resultés premiada, es facilitaran al Cercle de Belles Arts totes les dades necessàries per posar-se en contacte amb l’autor i aquest pugui reclamar el seu premi.
5. Les escoles hauran de recollir les obres participants per tal que el Cercle de Belles Arts i la Regidoria de Cultura puguin fer-les arribar a Joana Raspall amb motiu del seu aniversari. Abans d’entregar-les, però, es farà una tria a cada escola (o fase prèvia del concurs). El o els responsables de cada centre educatiu seleccionaran entre totes les targetes les quatre millors de cada categoria, i les entregaran per separat de la resta d’obres per tal que concursin amb les escollides per la resta d’escoles.

TERMINI DE LLIURAMENT

6. El termini màxim per a la presentació de treballs és el dia 24 de maig. Quan les escoles participants hagin reunit els treballs, hauran de trucar per tal que una persona de l’Ajuntament passi a recollir les targetes. El telèfon de contacte és el de l’Ajuntament: 936858000, ext. 1303, en horari de 9 a 14 hores.

JURAT

7. El jurat es reunirà la setmana del 27 al 31 de maig i estarà presidit pel regidor de cultura, membres del Cercle de Belles Arts i per gent de reconeguda experiència en el món de l’art, així com pels representants de les escoles que expressin el seu desig d’enviar un representant, actuarà de secretari el mateix del Cercle de Belles Arts. El jurat concedirà els premis i decidirà sobre aspectes no resolts en aquestes bases. A més, els premis es podran declarar deserts si es considera que els treballs no tenen la qualitat necessària, així com es podran concedir accèssits especials a altres targetes presentades i no premiades.
8. El veredicte del jurat serà inapel•lable.

PREMIS

9. Es lliuraran dos premis per a cada una de les vuit categories.
10. Entrega de premis el 7 de juny a les 18h al Centre Cívic Mas Lluí.


EXPOSICIÓ

11. Tots els treballs seleccionats en la fase prèvia s’exposaran del 6 al 16 de juny al Centre Cívic Mas Lluí, i posteriorment es penjaran a la pàgina del Cercle de Belles arts: www.facebook.com/pages/Cercle-de-Belles-Arts.

DEVOLUCIÓ DELS TREBALLS

12. Els treballs no seran retornats als participants, totes les targetes seran entregades a la Joana Raspall amb motiu del seu aniversari.

Sant Feliu de Llobregat, abril de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada