dissabte, 29 de desembre del 2018

Tot Lleida, article sobre carrer Joana Raspall

Els quatre carrers de Lleida ja llueixen les noves denominacions que substitueixen els anteriors noms franquistes

La Paeria ha col·locat provisionalment vinils damunt de les plaques velles a l'espera de disposar de les definitives

ACN Lleida .- L’Ajuntament de Lleida ha dut a terme el canvi de nom dels quatre carrers dedicats a persones vinculades amb el franquisme per les noves denominacions que la Paeria ha donat a aquestes vies, tal com es va comprometre l’alcalde Fèlix Larrosa.
D’aquesta manera, ja es poden llegir a les plaques d’aquests carrers els noms de Rosa Parks, Joana Raspall, Germanes Mirabal i Dolors ‘Lolín’ Sabaté, que substitueixen els d’Alcalde Recasens, Alcalde Areny, Germans Recasens i Sangenís Bertran, respectivament. De forma provisional, la Paeria ha col·locat uns vinils amb les noves denominacions damunt de les antigues plaques, a l’espera de poder disposar en els pròxims mesos de les definitives amb els nous noms.
Larrosa ha dit que l’actuació suposa un “exercici de responsabilitat” pel que fa a “salut democràtica”.Els carrers Rosa Parks, Joana Raspall, Germanes Mirabal i Dolors ‘Lolín’ Sabaté de Lleida ja llueixen les noves denominacions, que substitueixen els noms d’Alcalde Recasens, Alcalde Areny, Germans Recasens i Sangenís Bertran, respectivament.
Des del 14 de desembre ja són oficials els nous noms dels quatre carrers, tots dedicats a dones, que substitueixen d’aquesta manera els que tenien fins ara, dedicats a persones que van estar vinculades amb el franquisme. 
Provisionalment, la Paeria ha dut a terme el canvi de noms amb la col·locació de vinils amb les noves denominacions damunt de les plaques existents a l’espera de rebre entre els pròxims tres o quatre mesos les plaques definitives per poder-les instal·lar als respectius carrers, segons ha explicat l’alcalde de Lleida. Fèlix Larrosa ha dit que l’actuació suposa “un exercici de responsabilitat” pel que fa a “salut democràtica”. 
Larrosa ha explicat que la col·locació dels vinils amb les noves denominacions s’ha dut a terme després que la Paeria hagi enviat més de 930 cartes als veïns i establiments dels carrers afectats per informar-los del canvi de nom del carrer, així com dels tràmits que poden formalitzar en diferents organismes o institucions com ara Correus per comunicar el canvi de nom del seu domicili o negoci. 
Malgrat que l’alcalde Larrosa hagi accedit al canvi de nom d’aquests quatre carrers, des de la plataforma Lleida Lliure de Franquisme consideren que la mesura no és suficient i segueixen reclamant a la Paeria la substitució d’altres cinc noms de carrers de la ciutat que també estan dedicats a altres persones que també van tenir algun tipus de vinculació amb el règim franquista. Larrosa va accedir a la retirada dels quatre noms que s’havien posat durant la dictadura, mentre va decidir mantenir els altres cinc que s’havien establert ja durant l’etapa democràtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada