dijous, 23 de març de 2017

60 escriptores catalanes projecten les seves obres al món

Publiquen un llibre catàleg amb fragments literaris traduïts a l'anglès per donar a conèixer la literatura clàssica i contemporània
60 escriptores catalanes projecten les seves obres al món / CCCB/ CARLOS CAZURRO


Les escriptores catalanes volen que la seva veu ressoni a tot el planeta. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i l’editorial Raig Verd van presentar aquest dijous ‘Women writers in catalan’, un llibre en format de catàleg que reuneix fragments literaris, traduïts a l’anglès, d’obres de 60 autores. “Són 10 escriptores clàssiques que ningú es pot perdre i 50 de contemporànies que tothom ha de conèixer”, afirma l’editora de Raig Verd, Laura Huerga, que s’ha encarregat de l’elaboració del volum. En aquest tast col·lectiu hi han participat autores com Anna Ballbona, Maite Carranza, Josefa Contijoch, Najat El Hachmi, Gemma Lienas, Anna Manso, Empar Moliner, Imma Monsó, Núria Perpinyà i Muriel Villanueva.
Entre les 10 escriptores clàssiques s’han seleccionat fragments de títols de Montserrat Abelló, Maria-Mercè Marçal, Víctor Català, Joana Raspall, Mercè Rodoreda i Montserrat Roig. També hi ha obres de poetes com Maria Cabrera, Sònia Moll, Dolors Miquel i Blanca Llum Vidal. Segons la presidenta de l’AELC, Bel Olid, “es tracta d’una selecció de gèneres i edats molt diverses” amb la voluntat “de representar la vitalitat de la literatura catalana contemporània”. El llibre, que no es comercialitza, s’adreça a agents literaris i editors d’arreu del món perquè descobreixin la ficció literària que s’està fent a Catalunya i “els empenyi a posar-la a l’abast, en la seva llengua, dels que encara no la coneixen”. Es tracta, en paraules d’Olid, d’una “bona eina per projectar la literatura al món”.

ara llegim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada