dimecres, 17 de febrer del 2016

Sant Feliu Innova Innovació i emprenedoria digital

18/01/2016
Lectures: 107
L'app "Un món de poesia" lliçó inaugural de l'edició 2016 de Yuzz Sant Feliu
Ernest Cauhé, CEO de Tics Mediatics, inaugura Yuzz a Sant Feliu presentant el treball realitzat amb la seva app, "Un món de poesia", basada en l'obra de la poetessa Joana Raspall.

Després del seu llançament oficial fa aproximadament un mes, es va convidar l'Ernest a fer la lliçó inaugural de l'edició del programa Yuzz 2016 explicant la trajectòria i el procés emprenedor seguit per posar en funcionament la seva app "Un món de poesia". Un projecte innovador i diferent que pot servir d'inspiració pels yuzzers que ara comencen.

Durant la presentació l'Ernest ens va explicar la seva experiència i el que significa ser un emprenedor, tant amb paraules seves com amb versos de la seva àvia, la Joana Raspall.

A més a més, durant el seu discurs va fer unes declaracions d'intencions molt interessants, ja que per primera vegada s'estan plantejant traduir l'obra i l'app de la Joana Raspall a l'anglès per tornar-la més internacional si s'escau! I també va avançar  que s'havien començat a moure fils per traslladar aquesta gran iniciativa a la pantalla petita a través d'una sèrie d'animació
 

Com va comentar, totes aquestes bones sorpreses, són fruit d'un treball molt dur al qual s'ha dedicat amb cor i ànima. La gestació d'aquesta aplicació va començar fa uns 10 mesos, amb la voluntat de crear una nova Joana Raspall, una Joana Raspall 2.0 amb la qual aconseguir fer arribar el món de les lletres i la poesia als més petits a través de l'ús de telèfons i tauletes, ja que per gràcia o per desgràcia, és el primer que aprenen a utilitzar els menuts avui en dia. El projecte neix amb la voluntat de contribuir a un canvi en el paradigma educatiu i aprofitar les noves tecnologies per fer més atractiu l'aprenentatge a l'aula.

"Un món de poesia" s'inspira en la concepció alegre, divertida i juganera que té la poesia per infants de Joana Raspall, un material valuosíssim perquè fa entendre als nens i nenes la literatura com un fet quotidià i omnipresent. La poesia pot ser en una conversa entre dos animals, en el retrat d'un paisatge o en el desafiament de canviar la lletra d'una cançó popular.

Aquest projecte és pioner en integrar contingut literari, gràfica interactiva i jocs educatius en una mateixa aventura. I ho fa amb una de les figures cabdals del gènere infantil i juvenil de l'últim segle a Catalunya. Destinada a criatures d'entre 6 i 11 anys, l'aplicació combina l'entorn gràfic d'un videojoc amb el contingut d'un llibre electrònic que cal aconseguir superant pantalles i és compatible tant amb iOS i Android, com per a navegadors convencionals pels ordinadors de les escoles.

El  recorregut interactiu està dividit en tres mons diferents: els animals, les lletres i la natura, amb un total de 27 activitats interactives; que una vegada superin, els desbloquejarà diferents poemes en el poemari interactiu, narrats per la Sílvia Bel. A més a més, la plataforma compta amb un videorecitador, amb el qual els més petits (i els que no ho son tant, també), podran gravar-se recitant les poesies de la Joana.

En aquest vídeo podeu veure com ha estat el making off d'aquesta aplicació; tot un procés de col·laboració entre diferents professionals que esperem hagi estat un exemple engrescador pels nostres yuzzers.

Si teniu curiositat, ja us podeu descarregar l'aplicació a la vostra tauleta i endinsar-vos en el món màgic de les paraules i els poemes de la Joana Raspall.


Acció subvencionada pel SOC  en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu



Notícies relacionades:

Acte inaugural de la IV edició de Yuzz a Sant Feliu


Es presenta l'aplicació "Un món de poesia" per difondre l'obra de Joana Raspall entre els infants

Joana Raspall, més a prop i virtual que mai

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada