dijous, 25 de febrer del 2016

Rosa: Joana Raspall


Rosa Joana Raspall, foto Hort. Dot
Rosa Joana Raspall, foto Hort. Dot

Sempre és un plaer coneixa una nova rosa i més si és dels Dot, la nissaga de roseristes que ha arribat fins els nostres dies omplint els nostres jardins de color i olor.
En el marc de l’Exposició Nacional de Roses va tenir lloc la presentació  d’aquesta rosa, per seguir homenatjant a la nostre poetessa i escriptora la Joana Raspall.
Son moltes les roses que porten noms de personatges vinculats al món de l’art i les lletres, això ha permès que arreu del   món, no només les roses dels Dot i d’altres obtentors catalans, si no també la nostre cultura sigui coneguda.
Trobem, en la llarga llista de rosers creats per la família Dot, noms de roses com Aribau, Apel·les Mestres, Ignasi Iglesias, J. Maragall, O. Junyent, Joaquim Mir… i molts altres que son exemples clars d’això que dic.
I   seguim en aquesta tradició de dedicar   roses a persones conegudes i properes vinculades a l’art i la cultura, i, en aquest cas, de la nostra ciutat.
De la   sra. Joana Raspall, que avui, malauradament ja no és entre nosaltres, poca cosa puc dir que tots no coneguem, persona coneguda i estimada, tots coneixem la seva trajectòria com activista cultural, poeta i escriptora.
Avui, a través d’una proposta dels Amics de les roses realitzada durant la celebració de l’any Joana Raspall, tenim l’oportunitat de tenir una nova varietat de rosa que porta el seu nom: La rosa Joana Raspall.
La rosa Joana Raspall per part de pare és filla de la rosa Sant Feliu, Hibrid de Te (HT), creat per Marí Dot  l’any 1982,   de color rosa suau i brillant i,  te com a mare la rosa Luarca,   creació de Simó Dot HT de l’any 1970, de color blanc, ombrejat de color carmí a la punta dels pètals.
La rosa Joana Raspall, és una rosa doble, de més de 40 pètals, amb un boto floral alt i centrat i molt elegant,  de color blanc trancat, ombrejat de rosa suau a la punta dels pètals, de lleuger perfum, un port arbustiu vigorós
Aquesta rosa   en el marc de la 56a. Exposició Nacional de Roses va ser batejada amb cava Juvé y Camps rosé del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada