dimecres, 13 de novembre del 2013

Teatre Nacional de Catalunya


El Teatre Nacional de Catalunya presenta Vers a vers: com batega un poema?, una activitat per a tots els públics que serveix per apropar la poesia a l'espectador.
Què s'amaga darrere un poema? Com podem arribar a entendre el que ens diuen les seves paraules, la seva musicalitat interna? En cada sessió de Vers a vers, un actor ens ensenya a investigar, com si fóssim detectius, els misteris que s'amaguen en un poema.

En aquesta sessió de Vers a vers, l'actriu Carme Sansa ens ensenyarà a llegir un dels poemes més coneguts de Joana RaspallEls vells llibres.
Un taller per a totes les edats en una única sessió, el diumenge 17 de novembre a les 12 h a la
Sala Tallers.
Preu:

- Entrada general: 6 €
- Fins a 25 anys i abonats del TNC: 3 €
Compreu aquí les vostres entrades.


Vers a vers

Com batega un poema?

Taller

Sala Tallers

Del 16 d'octubre de 2013 al 19 de gener del 2014
La mètrica té uns funcionaments tècnics molt vinculats a la recepció del teatre, especialment pel que fa als textos clàssics. Aconseguir que el públic més jove posseeixi bons coneixements de mètrica farà uns futurs espectadors més exigents, els ajudarà a prendre consciència sobre la bellesa de la paraula i els aproparà millor al fet escènic. Per això, el projecte Vers a vers neix amb la intenció de donar-los eines perquè es familiaritzin amb els mecanismes interns d’un poema i puguin connectar millor amb els batecs més íntims de la poesia.

Un actor acompanyarà els infants i joves en la seva aproximació a un poema determinat: context, mètrica, estructura... tot incidint en el fort valor simbòlic que genera la poesia i escoltant molt atentament la musicalitat de la nostra llengua.


Lluís Soler recita Joan Maragall
20 d’octubre de 2013
Poema: «La vaca cega»

Carme Sansa recita Joana Raspall

17 de novembre de 2013
Poema: «Els vells llibres»

Rosa Cadafalch recita Josep Carner

24 de novembre de 2013
Poema: «Bèlgica»

Marissa Josa recita Josep Maria de Sagarra
1 de desembre de 2013
Poema: «Cançó de pluja»

Rosa Renom recita Jacint Verdaguer
19 de gener de 2014
Poema: «A un rossinyol de Vallvidrera»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada