dissabte, 30 de novembre del 2013

Cloenda Centenari Joana Raspall

Música, poesia i un vídeo van ser els ingredients d'un acte de cloenda molt aplaudit.

Foto: Marc Rius

etiqueta Any Joana Raspallpoesia

 

Marxaré sola;
deixeu-me que ara sigui
tant amb vosaltres.
Tindré temps d'enyorar-vos;
l'eternitat és llarga.

Joana Raspall


Aquests versos formen part del llibre Instants (2009), es poden llegir actualment amb lletres grans a l'exposició 'Joana Raspall, una escriptora centenària' i van servir per tancar el vídeo que divendres va repassar les principals activitats que s'han fet a Sant Feliu al llarg d'aquest Any Joana Raspall.

Un acte molt musical

Divendres passat a la tarda es va celebrar l'acte de cloenda de l'Any Joana Raspall en una sala Ibèria plena del tot. L'escriptora va seure a primera fila de la sala, ben somrient, durant les prop de dues hores que va durar l'acte, que van presentar Maite Carranza i Joan Dausà. També van intervenir Carme Arenas, comissionada de l'Any Joana Raspall, l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José i la presidenta del Parlament Núria de Gispert. Van destacar el llegat de Joana Raspall, les 200 activitats que s'han fet arreu de Catalunya, especialment a Sant Feliu i sobretot per infants.

La primera actuació va ser del Cor de l'Ateneu, que va cantar el poema Endavant de Joana Raspall, dirigits per Andreu Brunat. Després es va projectar el vídeo de l'Any Joana Raspall, realizat per Albert Bonet, que recollia la gran majoria d'activitats que s'han fet per commemorar el centenari de l'escriptora santfeliuenca durant aquests mesos. Després la música va tornar a l'escenari amb la cantata Rosa Joana i les set mangífiques, a càrrec de la Coral Infantil de l'Escola Municipal de Música, amb lletra de Miquel Desclot i música de Joan Josep Blay, que també va dirigir la corlas i els músics que van acompanyar la cantata, on també van recitar el grup de Dones amb Veu.

El Gegant del Pi, flors i molts somriures

Per acabar, el públic va entonar el poema de Joana Raspall El gegant del Pi, dirigits pels presentadors Maite Carranza i Joan Dausà. Aquesta cançó va donar pas a la pluja de pètals final i al lliurament d'un ram de flors i d'una pluma a l'escriptora, mentre tot el públic que va omplir la sala Ibèria es va posar dret per aplaudir Joana Raspall, que somreia davant de l'espectacle. Va ser un acte emotiu que va servir per tancar un conjunt d'homenatges que s'han fet al llarg de tot l'Any Joana Raspall a Sant Feliu i arreu de Catalunya i que havien començat al febrer justament al mateix escenari.

Podeu consultar les galeries d'imatges de l'acte aquí aquí.

1 comentari: