dimarts, 9 d’abril de 2013

Cançoner 10

 

ISMN

M-69210-329-5

Editor

DINSIC Publicacions Musicals

Cançoner 10

lletra:


Format:

Autor

Text

Àmbit

Col·lecció

Cançoner Núm. 10

Idioma

Format

Partitura

Continguts generals

Totes les cançons d'aquest segon cançoner les vaig compondre a Barcelona l'estiu del 2004, i algunes d'elles ja han estat interpretades en els concerts de Nadal i Sant Jordi de l'Escola IPSI, pels cors Mozart i Corelli.
Vaig intentar-ne ressaltar molt la línia i profunditat melòdiques. Aixó és, també, feina dels directors i directores quan les treballin.
Tot això ha d'anar acompanyat d'un treball molt important de tipus vocal perquè les cançons sonin ben afinades i les línies melòdiques tinguin un grau de profunditat adequat.
Algunes d'aquestes cançons ja es poden cantar a partir de set o vuit anys, altres tenen més dificultat vocal i s'hauria d'esperar que els nens i nenes dominessin una mica més l'instrument vocal.
Per a la interpretació de Nit de Nadal es necessita un cor mixt que canti la seva part a partir del compàs 25 fins al final. La part de solista del principi la pot fer una veu adulta, però, preferiblement hauria de ser una veu blanca que es trobés còmoda en la tessitura escrita. És molt important també comptar amb la presència d'un bon pianista que toqui els acompanyaments amb musicalitat i escolti les melodies que canten els nens i nenes dels cors.
Finalment, vull agrair una vegada més a la Joana Raspall que m'hagi deixat utilitzar els seus poemes plens de sensibilitat per fer aquestes cançons per a infans, i també a DINSIC Publicacions Musicals, S.L. per seguir confiant en mi. A tots, moltes gràcies.
Jordi-Lluís Rigol
Barcelona, Març 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada