dimecres, 17 d’octubre del 2012

Converses Joana Raspall amb Nuria Alberti


A Fetasantfeliu

Joana Raspall: “No cal que els infants s’aprenguin poemes de memòria, cal que els estudiïn a fons”

La Torre del Roser va acollir ahir una trobada entre Joana Raspall i Núria Albertí
DIMECRES, 17.10.2012. 
El cicle "Llegides, converses intergeneracionals", impulsat pel PEN Català i l’Institut Català de les Dones, va homenatjar ahir Joana Raspall


Joana Raspall i Núria Albertí. Foto: Marc Rius

etiqueta Any Joana RaspallJoana RaspallNúria Albertí



Núria Albertí va llegir alguns poemes de Joana Raspall, alhora que li feia preguntes que hi tenien relació. Durant l’acte es va parlar de conceptes com la rima. “No és imprescindible, però és molt útil, acostumem a lligar el pensament amb un ordre determinat”, responia Raspall, sobre l’ús de la rima a la poesia infantil. L’escriptora santfeliuenca també va explicar per què va començar a fer poesia. “Els hi vaig preguntar als meus fills, “què en sabeu de poesia”, i més enllà del “Con diez cañones por banda”, no sabien recitar gaire cosa més. “N’heu de saber de catalans”, els hi vaig dir.

Núria Albertí va destacar la tasca de Raspall en el camp poètic per a infants, una tasca cada cop més reconeguda. “Si tenim en compte que la Joana escriu en català, fa poesia i, a més, per a nens, és complicat que tingui el reconeixement o la projecció d’altres poetes”, lamentava Albertí. Les escriptores també van parlar sobre l’educació actual i la manera de difondre la poesia a les escoles. “És important que a classe parlin sobre els poemes i que els estudiïn a fons, no cal que se’ls aprenguin de memòria”, deia Raspall. Albertí també va fer esment als haikus de la Joana i en va llegir algun.

Aquesta era la tercera conversa organitzada pel PEN Català i l’Institut Català de les Dones, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu. Les properes seran amb les autores Teresa Juvé (Palafrugell) i Olga Xirinacs (Tarragona).

Veure galeria fotogràfica de l'acte

http://www.fetasantfeliu.cat/galeria/converses-intergeneracionals-entre-les-escriptores-joana-raspall-i-nuria-alberti

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada