divendres, 7 de setembre del 2012

Centenari Joana Raspall



noticia: Fetasantfeliu 06-09-2012
(podeu veure la lliçó inaugural del curs clicant sobre les paraules següents, o anat a la pàgina de l'ajuntament que està al final d'aquesta entrada.)





El poeta Miquel Desclot obre el curs escolar amb una xerrada sobre Joana Raspall

El poeta Miquel Desclot, un dels grans coneixedors de l’obra de Joana Raspall, ha estat el responsable d’oferir aquest migdia lalliçó inaugural que dóna pas a un nou curs acadèmic a la ciutat. Desclot ha fet un repàs per la trajectòria de la Joana i ha lloat en especial la seva dedicació a la poesia infantil, que si bé en un primer moment no va tenir la repercussió esperada, actualment és, segons Desclot, la més “coneguda entre els mestres i la mainada del país”.

En l'acte, que ha estat obert per la regidora d'educació Mireia Aldana, Desclot també ha posat de manifest la necessitat d’editar una antologia de l’obra de Raspall així com al seva obra poètica completa. A continuació el poeta ha llegit una selecció de versos de la Joana escollits per ell i prèviament comentats com el poemaJo sols vull, construït amb monosíl·labs o L’ordinador, demostrant que l’autora també s’interessa per aparells ben actuals.

Aquest ha estat un dels actes dedicats a l’autora, després de guarnir el túnel del carrer Verge de Montserrat amb un aquari i uns versos també de Raspall. Durant aquest curs, Any Joana Raspall, Ajuntament i entitats li dedicaran nombroses activitats. Fetasantfeliu ha dissenyat un banner per l’ocasió a la part superior del diari amb algun dels seus haikus.





L'Ajuntament declara el 2013 "Any Joana Raspall"
Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l'escriptora santfeliuenca, en la sessió plenària del 26 de juliol de 2012, el consistori de Sant Feliu va aprovar per unanimitat declarar el 2013 L’Any Joana Raspall per tal de commemorar aquesta efemèride.
Joana Raspall
L'Ajuntament també va acordar la creació de la Comissió Ciutadana de l'Any Joana Raspall, amb la finalitat de treballar en la confecció dels actes commemoratius del Centenari de l'escriptora i divulgar la vida i l'obra d'una de les principals figures de la literatura infantil i juvenil en català. Aquesta Comissió ha d'implicar el màxim nombre d'entitats i personalitats del món cívic i cultural en les diverses activitats que es portin a terme amb l'objectiu que la celebració no sigui només un fet puntual, sinó que tingui el màxim de transcendència possible.
A més, es crea el Comitè d'Honor de l'Any Joana Raspall, amb l'objectiu que en formin part els màxims representants de les Institucions catalanes i personalitats del món cultural.

Document PDF Acords de ple

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada