dilluns, 24 d’abril de 2017

Taradell recorda Joana Raspall

Taradell.com

Una ruta literària per Taradell recorda la poesia de Joana Raspall

7 abril 2017
L’Associació Som Dones va organitzar aquest dijous a la tarda una ruta poètica centrada en la poesia de Joan Raspall. L’acte va comptar amb la participació d’una trentena de persones que van recórrer diferents punts de Taradell.
La ruta es va iniciar a la Font Gran, amb parades a la Torre de Don Carles, la Plaça de Santa Llúcia, la Plaça de les Eres, el passatge de l’alcalde Joan Reig i davant de can Costa. El final es va fer a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb la projecció d’unes entrevistes de Joana Raspall. La poetessa va morir el 2013 i va destacar per treballar com a bibliotecària durant la Guerra Civil, salvant exemplars de llibres catalans de la destrucció. Durant la dictadura va fer classes de català a casa seva. També va destacar per escriure obra poètica infantil i per a adults.
Sis alumnes del col·legi Sant Genís i Santa Agnès van llegir un poema seu, que havien triat.
------------------

Joana Raspall – Poesia


Si teniu en el cor fantasia, inventeu-ne un de bell per al món més feliç.
(Barcelona, 1 de juliol de 1913 – Sant Feliu de Llobregat, 4 de desembre de 2013) fou una escriptora, lexicòloga i bibliotecària catalana. Estudià a l’Escola Superior de Bibliotecàries, on obtingué el títol de biblioteconomia, i el 1932 des de la revista Claror inicià una campanya demanant una biblioteca infantil a Sant Feliu de Llobregat, ciutat on residí des d’aleshores. Durant la Guerra Civil Espanyola treballà de bibliotecària, tot contribuint a salvar molts exemplars de llibres catalans de la destrucció. Després de la guerra va fer classes de català al seu domicili particular, cosa que continuà fent anys més tard amb l’assessorament d’Òmnium Cultural. Al Primer Congrés de Cultura Catalana formà part de la ponència El llibre de teatre infantil, que comportà la creació de la col·lecció de teatre Edebé catalana. Tot i que és més coneguda per l’obra poètica infantil, escrigué també per a adults i dins la seva obra hi ha teatre,contes i novel·les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada