dijous, 9 de febrer de 2017

Poesia dibuixada


Poesia Dibuixada

És una proposta de LletrA al celebrar  el 15 aniversari del portal, i Catorze se'n fa resó. Entre els poemes trobem "Podries" de la Joana.
Durant el darrer mes de 2016 i fins al 17 de març, Dia de la poesia catalana a internet, cada dimecres publicarem una poesia dibuixada. I aquests primers vídeos només són l’inici d’un projecte més extens adreçat a tots els lectors i lectores que, com nosaltres, s’emocionen amb les paraules llegides, escoltades… i dibuixades!
 ......................
 Impulsat per celebrar els 15 anys del portal Lletra, POESIA DIBUIXADA és un projecte literari on l’art, la poesia i l’audiovisual es fusionen per oferir una experiència lectora innovadora a partir de la creació de breus obres d’art audiovisuals. Cadascuna de les poesies dibuixades integra un poema d’un autor o autora clàssic o contemporani, la veu de Sílvia Bel i les il·lustracions de Marta Bellvehí, que hi posa el color amb pinzellades d’aquarel·la i línies a llapis.

Com ha nascut POESIA DIBUIXADA?


L’any 2015 el Premi LletrA va ser atorgat a Catorze.cat per ser un espai digital  “de confluència entre la literatura, el teatre, el cinema, l’art i la música, on s'alternen col·laboradors de renom i trajectòria consolidada amb veus joves i inèdites”.
Com a valor afegit al premi, cada any LletrA impulsa la col·laboració amb els premiats, i aquest 2016 (en què celebrem els quinze anys de la creació del portal de literatura catalana de la Universitat Oberta de Catalunya) la col·laboració amb Catorze no podia ser una altra que l’impuls d’un projecte on coincidissin els interessos de les dues plataformes digitals: la poesia, l’audiovisual, la il·lustració i la comunicació digital.Un altre país/ fóra casa teva,/ i diries «sí»/ en una altra llengua

Sensibilitat i creativitat. Poetes d'avui i d'ahir. La veu de l'actriu Sílvia Bel i el traç de la il·lustradora Marta Bellvehí. Poesia dibuixada és el projecte literari impulsat per LletrA, de la Universitat Oberta de Catalunya, i Catorze. Format per 14 poemes, és una forma d'impulsar i homenatjar l'ànima dels versos que ens han fet i ens fan vibrar.
1 comentari:

  1. Trobo que és una idea excel·lent ajuntar l'art de la paraula amb l'art del dibuix...Només que s'han d'ajuntar dos artistes!!!
    Bona nit, Imma.

    ResponElimina