dissabte, 30 de juliol del 2016

Monolit migrans morts a la Mediterrànea

Passeig Marítim de Barcelona cantonada carrer Almirall Aixada.
28 de juliol 2016, a 2/4 de 8 del vespre. Inauguració del monolit dedicat a tots els immigrans desapareguts a la Mediterrània.

Es llegeix el poema "Podries" de Joana Raspall, cedit pels seus hereus per aquesta ocasió.
És una pena que els crits no dedicats ni al poema ni a l'autora, no deixessin escoltar-lo amb claretat.

"L'acte, conduït per l'actriu Àngels Bassas, s'ha iniciat amb un discurs de l'alcaldessa i ha comptat amb la participació del director de l'ONG d'ajuda als refugiats Proactiva Open Arms, Òscar Camps; el periodista palestinosirià refugiat a Catalunya, Mohamed Bitari, i un testimoni de la travessa per la Mediterrània que narrarà la seva experiència.

L'acte s'ha interromput quan mig centenar de persones del col·lectiu de suport als manters han escridassat Colau per les darreres operacions contra els top manta a la capital catalana. El col·lectiu denuncia que Barcelona es declari ciutat refugi mentre la policia persegueix els venedors ambulant." http://www.naciodigital.cat/noticia/113168/barcelona/posa/marxa/comptador/vergonya

| 28/07/2016 a les 23:24h


Aquí la recitació:

 https://twitter.com/ernestcauhe/status/758772283636912128

A nosaltres no ens varen dir que era un contador dels morts. Ens varen dir que era un monument recordatori de tots els migrants que havien perdut la vida a la Mediterrània.
 

Foto de Imma Cauhe.

1 comentari:

  1. Llàstima que amb monòlits no solucionarem el seu problema...Potser van bé perquè no ens n'oblidem!
    Petonets.

    ResponElimina