dilluns, 6 de juliol del 2015

Un acte a l'Auditori del Palau Falguera homenatjarà aquest dimarts Joana Raspall


Persones que actuaren en el homenatge.

imatge: Marc Rius

Noticia a: Fet a SantFeliu

Es projectarà el documental d'Antonio Caballero dedicat a la poetessa
CULTURA doble fletxa DILLUNS, 6.7.2015. 19:06 H

Joana Raspall en l'acte de clausura de l'Any Raspall / Foto: Marc Rius

etiqueta Antonio CaballeroJoana Raspall



Joan Raspall hauria fet 102 anys el passat 1 de juliol i, per commemorar-ho, aquest dimarts es farà un acte al Palau Falguera amb un recital de poemes, hi haurà actuacions musicals i es projectarà el documental "Vida i obra de Joana Raspall" del santfeliuenc Antonio Caballero.

Per commemorar el 102è naixement de la poetessa i escriptora santfeliuenca Joana Raspall, aquest dimarts es farà un acte d'homenatge a l'auditori del Palau Falguera. L'acte l'organtiza Antonio Caballero amb la col·laboració de diversos col·lectius.

En l'acte es passarà un vídeo del ball de la sardana Joana Raspall, i es farà una lectura de poemes a càrrec de tres poetesses: Joana Ortega, Montserrat Morral i Marta Pérez Sierra. A més, el tenor Carlos Muñoz, cantarà alguns fragments d’òpera i sarsuela, acompanyats del pianista Adrià Ribas.

D'altra banda, es proejctarà el documental que el santfeliuenc Antonio Caballero va dedicar a la poetessa santfeliueca, que va morir el desembre del 2013, just després que se celebrés l'Any Raspall. Es tracta d'una peça audiovisual de 28 minuts titulada "Vida i obra de Joana Raspall". Segons ha explicat Caballero a Fetasantfeliu, "és un document molt complet que repassa etapes diverses, des que va néixer, fins a l'etapa de bibliotecària, o bé quan va rebre la Medalla d’or del Treball o la Creu de Sant Jordi.

Per Caballero, aquest homenatge és també "personal, perquè vaig tenir la sort de conèixer-la i tenir-hi una bona relació". El documental es va poder veure a CineBaix i l'any passat a l'Aula de Música i Cultura, quan es va fer l'homenatge a Raspall. Aquest cop l'acte es fa a l'auditori del Palau Falguera aquest dimarts a les 19.30h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada