dimecres, 17 de setembre del 2014

Bestiolari de Joana Raspall


Ja tenim nou llibre, no sols per els infants, els adults hi podem trobar moltes situacions i sentiments per poder-hi pensar. preciós llibre de 111 poesies on surten un total de 88 animals, si no m'he descomptat. Unes poesies que ens ensenyen valors, ens fan gaudir de moments, històries, contes,... i sobretot ens fan estimar i conèixer el gran món de la poesia que la Joana ens ha sabut transmetre.
L'Anna Clariana ha sabut interpretar les poesies amb uns dibuixos alegres, simpàtics i acurats.




Presentacions del llibre a molts indrets, la primera a la Setmana del llibre Català.
12/09/201417:30Descobrim-losPresentació Llibre"Bestiolari de Joana Raspall"Plaça de l'EscripturaAdultJosep Maria Aloy, Laura Borràs i Jordi BoschPagès editors

Foto

foto: Bernat Aloy
Blog d'August Garcia
http://anyjoanaraspall.blogspot.com.es/2014/09/el-bestiolari-es-presenta-en-societat.html

Blog de Josep Mª Aloy
http://mascarodeproa.blogspot.com.es/2014/09/excellent-bestiolari-de-joana-raspall.html

Blog editorial  Pagès editors
http://www.pageseditors.cat/CAT/llibre_milenio2.asp?idf=&id=102&id_llibre=2012



Bestiolari de Joana Raspall. Per terra, mar i aire...
imprimir fichaenviar a un amigo
ISBN: 978-84-9975-519-9
148 pàgines
setembre 2014
Tapa dura
19 x 28 cm
Nº Col·lecció: 01


JOSEP MARIA ALOY
JOSEP MARIA ALOY
Bestiolari de Joana Raspall. Per terra, mar i aire...
Josep Maria Aloy (curador)
A cura de Josep Maria Aloy i amb il·lustracions d'Anna Clariana

Aquest Bestiolari aplega tots els poemes que Joana Raspall ha escrit sobre animals i bestioles. Estan ordenats alfabèticament i amb la seva lectura veurem desfilar des de la formiga distreta del primer poema fins a la tortuga que vol fer volades del darrer. A través d’aquests animals s’entreveuen molts valors positius, com l’esforç, la senzillesa, l’alegria, la solidaritat..., denominador comú de la poesia de Joana Raspall. Les il·lustracions d’Anna Clariana ens ajuden a descobrir què s’amaga en cada un dels versos. De la lletra al color, de la tendresa a la fantasia. La màgia d’aquest llibre —text i il·lustracions— farà que els lectors — dels més menuts als més grans— s’adonin del poder de la bellesa de la poesia.

Joana Raspall i Juanola (Barcelona, 1913 - 2013). De ben petita es va traslladar a Sant Feliu de Llobregat, on va residir des de llavors. Quan la dedicació als fills li ho va permetre, reprengué la tasca literària i començà a escriure i a publicar textos en català en els espais clandestins o tolerats per la censura: Jocs Florals, concursos literaris i festes populars. Fou llavors que començà la creació de les fitxes de mots sinònims, que de mica en mica va ampliant fins a elaborar el Diccionari de sinònims(1972), el Diccionari de locucions i frases fetes(premi Marià Aguiló de l’IEC 1986) i Diccionari d’homònims i parònims (1988). En l’obra literària de Raspall destaca el camp de la poesia i, en concret, el de la poesia infantil i juvenil; no obstant això, també publica llibres de poesia per a una franja d’edat més adulta.

17,95 € (iva inc.) 
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada