dimarts, 2 de desembre del 2014

"Maleta pedagògica de la Joana Raspall"




28/11/2014
Lectures: 156
Es presenta la "Maleta pedagògica de la Joana Raspall", nou material didàctic per a les escoles
L'Ajuntament ha presentat aquest divendres, 28 de novembre, uns nous materials didàctics per a les escoles de la ciutat centrats en l'obra de l'escriptora i poetessa de Sant Feliu, Joana Raspall. La nova proposta pedagògica, anomenada "Maleta pedagògica de la Joana Raspall" s'ha presentat al professorat en un acte al Palau Falguera amb la presència de l'alcalde, Jordi San José, i la regidora d'Educació i Infància, Mireia Aldana.
Les propostes didàctiques de la maleta s'adrecen especialment als alumnes d'educació primària i, en concret, als nens i nenes de cicle mitjà. La maleta inclou una dotzena de llibres de Joana Raspall on hi ha tant obres de poesia com prosa que permetran els nens i nenes descobrir la figura de l'escriptora i alhora apropar-se al món de la literatura. El professorat disposarà d'una guia didàctica amb diferents propostes per treballar aspectes relacionats amb la llengua, el medi i l'educació artística a través dels poemes i del conte del llibre Rosa Joana i les set magnífiques.
La "Maleta pedagògica de la Joana Raspall", que estarà a disposició dels centres educatius a partir de gener de 2015, és fruit del treball de col·laboració entre el departament d'Educació de l'Ajuntament, el Servei Educatiu del Baix Llobregat i les escoles de primària de la ciutat.
L'Ajuntament de Sant Feliu va dedicar l'any 2013 a Joana Raspall per commemorar els cent anys del naixement de l'escriptora. Per aquest motiu es van realitzat tot un seguit d'actes de reconeixement a la poetessa. En el marc de la celebració es va crear la Cantata "Rosa Joana i les set magnifiques", basada en poemes de Joana Raspall musicats per Joan Josep Blay i emmarcats en un conte escrit pel també poeta Miquel Desclot. El llibre que es va editar posteriorment sobre la cantata ha estat la peça clau a partir de la qual s'ha concebut la nova maleta didàctica.
L'Ajuntament també té a disposició dels centres escolars altres materials didàctics com són el bagul del Drac, el de la Garsa o el del Follet del joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada