dissabte, 11 d’octubre del 2014

Després de la presentació a Girona, Bestiolari de la Joana Raspall

El "Bestiolari…" davant dels seus lectors










Són les 5 de la tarda i a l’Escola Joan Bruguera, situada al bell mig de Girona, els alumnes han acabat la seva jornada. Uns quants alumnes més aviat dels primers cursos de primària i alguns d’infantil, alguns acompanyats del pare o la mare i algunes mestres, s’han concentrat a la biblioteca-aula d’informàtica per fer-hi la presentació d’un llibre.

El llibre és el Bestiolari de Joana Raspall, en edició impecable de Josep M. Aloy i amb unes il·lustracions magnífiques d’Anna Clariana.  Ens asseiem en semicercle, tots barrejats i hi ha qui està expectant, però que no se sap estar quiet a la cadira, després de ser tot el dia a l’escola.

L’incansable promotor cultural i responsable de la Llibreria 22 de Girona –tota una institució- obre l’acte i introdueix els dos presentadors: Josep M. Aloy i Carme Arenas, els qual un darrere l’altre van explicant coses de la Joana i de la importància de la seva poesia a uns infants sempre ben disposats, els quals ja en saben coses, perquè l’any passat, amb motiu de l’Any Raspall, havien treballat l’autora a l’escola. Tots ells demostren voler participar, llegint poemes, mostrant que coneixen altres poemes. També fent preguntes.

En sortir, al cap de mitja horeta llarga, m’adono de la importància de la iniciativa, que ha comptat amb l’energia de la mestra encarregada del Pla de lectura a l’escola. Una oportunitat per als infants i sens dubte una oportunitat per als qui presentem el llibre. Penso en què aquest costum s’hauria d’instaurar. Acostumar-nos a tenir una relació directe entre els llibres i els destinataris potencials. L’interès mostrat pels infants se m’acut com la prometedora visió de lectors renovats que han rebut els estímuls necessaris per engrescar-se en la lectura.


Planant-ho tot, l’obra de la Joana, que captiva generació rere generació. L’acte d’ahir va ser un acte dels que agradaven la Joana, anar a trobar el lector directament. Gràcies per l’oportunitat i bona lectura!

Carme Arenas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada