dimecres, 4 de desembre del 2013

CiU

Inici Informa't > Notícies

Notícies

04.12.2013

Convergència i Unió lamenta la mort de la poetessa Joana Raspall

Àngels Ponsa destaca “la important contribució de Joana Raspall al desenvolupament del català i a la difusió de la cultura del país” 

Convergència i Unió lamenta la mort avui, als 100 anys, de la poetessa Joana Raspall. La federació nacionalista es posa al costat de la seva família i li transmet el seu condol.

Àngels Ponsa, diputada de CiU i portaveu a la Comissió de Cultura al Parlament de Catalunya, ha destacat “la important contribució de Joana Raspall al desenvolupament del català i a la difusió de la cultura del país, des de l’etapa de la transició democràtica fins al final de la seva vida”. En aquest sentit, Ponsa ha recordat que l’autora sempre va tenir “l’afany d’apropar la poesia al públic més jove i va ser una de les  pioneres en la creació de poemes infantils”.

Ponsa també ha apuntat que Raspall va “ser tota una activista cultural i va fer una aposta durant tota la seva vida per la convivència cívica” i ha elogiat “l’energia amb què sempre va treballar per tot allò que l’apassionava” 

Raspall, poetessa, novel·lista, dramaturga, bibliotecària i lexicògrafa, va rebre molts reconeixements, entre els quals destaca,  l’any 2006, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva activitat a favor de la llengua i la cultura catalanes. El passat mes de juliol, l’autora va rebre  un homenatge al Palau de la Generalitat, amb motiu del seu centè aniversari, i fa només uns dies, es van tancar els actes de l’Any Joana Raspall, declarat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, on la poetessa va viure gairebé tota la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada