dilluns, 7 de desembre del 2015

Gràcies als Mecenes, d'Ernest Cauhé

NOVA ENTRADA A UN MóN DE POESIA. L'APP DE JOANA RASPALL.

2 anys, 9 mesos i 40 dies

Quan comences el somni d'un projecte mai saps si trobaràs algú a l'atra banda. Una idea no és mai bona per sí mateixa. Són els altres que la fan fecunda. Avui ha acabat el Verkami de l'App Un món de poesia i només us sabem dir:

2 anys
"Un món de poesia" té l'orIgen més de 2 anys enrere. En plena celebració del centenari de Joana Raspall. Vaig crear a la meva àvia un compte de twitter, amb la idea de traslladar els seus poemes a l'entorn digital i interactiu de les xarxes socials. M'ha dut una feina diària compensada per la gent: @JoanaRaspall ja té gairebé 3.000 seguidors a la xarxa, i s'ha convertit en la poeta en català més seguida. Un autèntic fenomen.
9 mesos
El projecte de l'App s'inicia fa 9 mesos amb una bona idea, i uns millors companys de viatge. Els amics de Bumayé tan aviat com els la vaig explicar, es van llençar de cap a ajudar-me. Sense ells, potser no hauríem arribat fins aquí. El trencament amb una feina anterior em va permetre dedicar-me en cos i ànima al projecte, que aviat va trobar bons còmplices: tots els amants de l'obra de la Joana Raspall. I van començar a donar-nos suport institucions: el Departament de Cultura de la Generalitat, l'Institut Català de les Dones, l'Ajuntament de Sant Feliu, la Fundació Carulla... i les editorials s'hi van començar a interessar. Hem acabat reunint 6 institucions públiques i privades (contant la Diputació de Barcelona, recent incorporada, i per descomptat la Fundació Catalunya Cultura). 7 editorials, dues de les quals participen directament al projecte (La Galera i Baula) i la resta al micromecenatge (Ed. Mediterrània, Pagès Editors, El cep i la nansa, Publ. de l'Abadia de Montserrat, Ed. Vitel·la). I 1 gran llibreria, Abacus. Però potser el millor de tot encara havia d'arribar. Vaig trobar la bona gent de la Factoria Interactiva, i una il·lustradora de somni, la Marta Falip.
40 dies
El moment de fer públic un projecte sempre genera dubte i incomoditats. Però el coixí que tenia ha resultat ser de triple capa. Primera: als lectors i amics de Joana Raspall: gràcies. La seva poesia ens sobreviurà a tots gràcies a vosaltres i la vostra feina. Impagable. Segona: als meus amics i família: sempre hi sou. Us estimo. Tercera: als aventurers de la cultura, als trescadors de somnis i als creients de les idees: el món, també el nostre món de poesia, gira per la vostra generositat i saber. No ens ens falteu mai! Els 40 dies d'aquesta campanya de micromecenatge em serveixen de meravellosa constatació d'aquest nou paradigma en què entre tots ho podem tot. Que la unió fa la força és avui una frase més vigent que mai. Tenim a les mans fer cada dia un món millor, i esperem que aquest modest món de poesia en sigui una minúscula contribució. Gràcies. Gràcies. I Gràcies. I felicitats per un èxit que també es vostre.
i...
Estimats mecenes:
- Ben aviat rebreu la convocatòria per la presentació de l'App "Un món de poesia". Serà una petita festa abans de Nadal i servirà també per fer-vos arribar les vostres merescudes gratificacions.
- Verkami us enviarà un formulari demanant-vos dades per incloure el vostre nom als crèdits de l'App o altres dades necessàries per facilitar-vos les gratificacions-
-Qualsevol evolució del projecte us serà informat per aquesta via
-Si teniu dubtes o preguntes, no dubteu en fer-les a www.unmondepoesia.cat o a info@ticsmediatics.com
"He trobat uns quants mots
al món de la poesia,
no vull quedar-me'ls tots!
Si t'agrada llegir
et faran companyia
ens els podem partir.
Ernest Cauhé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada