dimecres, 20 de febrer del 2013

Obertura any centenari Joana Raspall




El proper dijous 21 de febrer, a les 19.30 h, tindrà lloc a la Sala Ibèria l'acte inaugural de l'Any Joana Raspall, amb motiu del centenari de l'escriptora i poetessa santfeliuenca.
En el marc de l'homenatge tindrà lloc la projecció d'un audiovisual sobre la trajectòria personal i professional de Joana Raspall, així com un recital poètic a càrrec de l'actriu santfeliuenca Fina Rius i de diversos col·lectius de la ciutat. També hi haurà les actuacions de Joan Dausà, la Cobla Sant Jordi, Roses Blaves de l'Agrupació Cultural Folklòrica; i la interpretació de les cantates Joana Raspall, a càrrec de la Coral Tic Tac, la Coral de l'Escola Municipal de Música i Carlos Muñoz, de l'Òpera Sant Feliu. Conduirà l'acte el periodista Ernest Cauhé, nét de l'homenatjada. A més, a la cerimònia també participarà el grup dels Cremats.
A l'acte hi intervindran la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José. També es comptarà amb la presència de Joana Raspall i de la seva família. 
En el marc de l'Any Joana Raspall hi ha previstes una llarga llista d'activitats, moltes de les quals traspassaran les fronteres de Sant Feliu. Hi haurà exposicions, recitals, jornades, teatre, simposis de poesia, etc. A més, el Palau Falguera acollirà una exposició commemorativa de l'Any Joana Raspall i l'Exposició Nacional de Roses es dedicarà a la poesia.  
tret de la web joanaraspall.cat
                                                   ------------------------------------------------------------------

Podeu llegir el que Jordi Sanjose escriu al seu blog.

                                       -----------------------------------------------------
GENCAT.CAT        Sala de prensa

La consellera Rigau i l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat presideixen l'obertura de l'any del Centenari de Joana Raspall

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, presidiran l’acte d’obertura de l’any del Centenari de Joana Raspall, escriptora i poetessa infantil, que també hi assistirà. L’acte tindrà lloc demà a partir de les 19.30h a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat. A més, hi seran presents el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep M. Pérez.
 
La consellera Rigau participarà en els parlaments de l’acte d’obertura, juntament amb l’alcalde i Ernest Cahué, familiar de Raspall, que farà la benvinguda i la cloenda. Durant l’acte es projectarà un vídeo, s’interpretaran unes peces musicals, es realitzarà un recital poètic i es durà a terme una sardana en honor a Joana Raspall. L’homenatge conclourà amb unes cantates.
 
L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va declarar el 2013 “Any Joana Raspall” amb l’objectiu de divulgar la vida i l’obra de l’escriptora, atès que és una de les principals figures de la literatura infantil i juvenil en llengua catalana. També és pionera en poesia infantil a Catalunya, Medalla d’Or de la ciutat de Sant Feliu i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
 
Joana Raspall va néixer l’1 de juliol de 1913 a Barcelona. Va estudiar biblioteconomia i el 1931, quan era escriptora de la revista Camí Claror, va iniciar una campanya per a la instal·lació d’una biblioteca a Sant Feliu de Llobregat, ciutat en què resideix des de llavors. Després de la Guerra Civil va impartir classes clandestines de català i va escriure multitud de textos en llengua catalana.
 
20 de febrer de 2013
    • 21-02-2013 19.30 | Sala Ibèria (c. Pi Maragall, 21) | Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) | Barcelona
      La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presidirà l'obertura de l'any del Centenari de Joana Raspall. També hi assistirà la directora de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada