dijous, 28 de febrer del 2013

Aparador de poesia. Radio Pius Morera


Homenatge a Joana Raspall per la seva trajectòria literària, patriòtica i humana. El dia 1 de juliol d’enguany farà cent anys. Avui Pius Morera ha tingut el privilegi d’entrevistar la poeta.




Avui, dia 27 de febrer del 2013, coincidint amb el norantè programa, Pius Morera ha tingut el privilegi d’entrevistar Joana Raspall i Juanola. En el transcurs del programa hauran escoltat poemes de la poeta recitades per ella mateixa o bé per Montserrat Brosa, Diplomada en Turisme per la Universitat Oberta de Catalunya. També hauran escoltat dos poemes més de l’autora musicats i interpretats per la Companyia Poètica Rapsòdia.
Barcelonetina, però ha viscut gairebé tota la seva vida a Sant Feliu de Llobregat. Bibliotecària i deixeble de Carles Riba, entre d’altres. Després de l’ensulsiada de la Guerra Civil, es casà amb el Dorctor Cahué, amb qui va tenir un fill i tres filles. Autora de tres importants diccionaris, el de sinònims, el de locucions i frases fetes i el d’antònims i parònims, destaca sobretot en el terreny de la creació literària. Ha conreat diversos gèneres (teatre, novel•la i poesia) i s’ha especialitzat en literatura juvenil i infantil. Creiem que és sobretot poeta, d’una gran sensibilitat, com ho demostra en els seus haikús i tankes, composicions d’enorme densitat poètica. Hauríem de reconèixer que és una autora relativament prolífica. Voldríem destacar-ne Instants, haikús i tankas, un poemari del 2009.
Joana Raspall formà part de la junta creadora del Premi Martí Dot de poesia, del jurat del qual és actualment Presidenta d’Honor. Ha obtingut diversos Premis, com el de teatre Cavall Fort, per l’obra El Pou, i ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada