divendres, 28 de desembre del 2018

Carrer Joana Raspall a Lleida


Segre.com



28-12-2018

La Paeria comença a reemplaçar els noms franquistes de quatre carrers

·         S. COSTA D./ M. MARQUÈS

    



      

Les antigues denominacions encara segueixen en alguns senyals || Col·loca un vinil amb el nom de les dones que els substitueixen sobre les actuals plaques

L’ajuntament ha començat aquesta setmana a reemplaçar els noms dels carrers Alcalde Recasens, Alcalde Areny, Germans Recasens i Sangenís Bertran pels de Rosa Parks, Joana Raspall, Germanes Mirabal i Dolors Lolín Sabaté, respectivament, després que l’alcalde Fèlix Larrosa anunciés el novembre passat que suprimiria els primers noms per la seua vinculació b la rebel·lió militar que va provocar la Guerra Civil el 1936 o perquè van col·laborar amb la dictadura franquista.

Malgrat que fa un mes que es va anunciar el canvi i més de dos setmanes des que es van donar a conèixer les noves denominacions, el canvi total no s’ha completat i hi ha algunes vies que encara conserven els dos noms, ja que el el consistori encara no ha canviat totes les plaques.



...............

“Seguirem amb Alcalde Areny als nostres productes”



Els veïns i comerciants dels carrers afectats pel canvi de nom van acollir amb divisió d’opinioms el canvi de nom.

“Nosaltres continuarem utilitzant Alcalde Areny als nostres sobres, papers i productes tres anys més, fins que ens jubilem”, va dir una comercianta.

D’altra banda, un veí va dir que “em sembla molt bé que canviïn el nom franquista i posin el d’una dona, però haurien d’haver fet una consulta als veïns i informar com es faran els canvis en el cas de Correus, per exemple”.

Una altra veïna es prenia el canvi amb més humor, al·legant que “quan venien familiars de fora de Catalunya no sabien pronunciar Areny i ara tampoc no sabran dir Raspall, però ens sembla molt bé el canvi”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada