dissabte, 24 de setembre del 2016

Noticia a Fetasantfeliu

Un món de poesia’ rep el Premi LletrA 2016 com a millor projecte digital en literatura catalana

El guardó l’atorguen la Fundació Prudenci Bertrana i la UOC
Cultura doble fletxa Divendres, 23.9.2016. 15:35 h


etiqueta Joana Raspall, poesia



Reconeixement per al projecte ‘Un món de poesia’, basat en l’obra de Joana Raspall. En menys d’un any, l’aplicació ‘Un món de poesia’ ja té 10.000 usuaris i ara s’està desenvolupant una sèrie inspirada en la poetessa santfeliuenca. La iniciativa l’impulsa Ernest Cauhé, nét de Raspall, a través de la plataforma Tics Mediàtics.
 

El projecte “Un món de poesia”ha guanyat el Premi LletrA 2016 de la UOC al millor projecte digital sobre literatura catalana. El jurat l’ha premiat perquè facilita l’hàbit de la lectura entre els infants a través d’un projecte transmèdia, combinant diferents formats i fa convergir poesia, aplicacions, minisèries i xarxes socials, buscant el paper actiu dels usuaris.

La proposta parteix de la poesia de Joana Raspall i l'impulsor és Ernest Cahué, nét de la poetessa santfeliuenca. Compta amb dues apps educatives per a tauletes i telèfons mòbils, en català i en anglès, inclou tallers de poesia interactiva a les escoles per integrar la tecnologia a les aules i una sèrie d’animació que vol estimular els infants a llegir i crear poesia.

L’aplicació es va posar en marxa a principis d’aquest any i des de llavors ja ha aconseguit 10.000 usuaris. A més de l’app, “Un món de poesia” creix amb una sèrie d’animació que actualment està en fase de desenvolupament. Seran 13 capítols d’11 minuts i la intenció és estrenar-se a la televisió. El novembre passat, es va fer una campanya de micromecenatge per aconseguir finançament per tirar-ho endavant que va ser tot un èxit.

Un premi per promoure el gust per la lectura

El premi LletrA, que es va lliurar ahir dijous, està dotat amb 2.000 euros. Els guardons els convoca la Fundació Prudenci Bertrana i el Projecte LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya, i volen reconèixer la millor iniciativa digital realitzada amb lʼobjectiu de promoure el gust per la lectura en català i ampliar el coneixement dels autors i obres catalanes a la xarxa.

En les últimes edicions s’havien premiat els digitals culturals Catorze i Núvol,  el projecte digital Llegir en Català o el Fons Pere Calders, entre d’altres.

El jurat d’aquest any l’han format l’escriptor Josep M. Fonalleras, el vicerector de Docència i Aprenentatge de la UOC Carles Sigalés, el director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull Josep-Anton Fernàndez,  la doctora en Filologia Gemma Lluch i el director del programa d’Enginyeria Informàtica de la UOC Daniel Riera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada