diumenge, 14 de febrer del 2016

Joana a un nou disc

Podeu ser mecenes, endavant!
http://www.verkami.com/projects/14180-de-poetes-canconetes-disc-de-sant-jordi-per-a-nens-i-nenes

Descripción del proyecto

El text poètic és un dels millors instruments per descobrir les possibilitats d’expressió que ofereix la paraula en edat infantil. Convida al joc i a manifestar l’insòlit, l’absurd i els matisos més sorprenents d’allò que és real. La creativitat i la fantasia s’hi poden esplaiar sense límits, ja que l’inici del treball poètic és aprendre a relacionar paraules i sensacions.
L’objectiu de “De poetes, cançonetes” és sembrar la llavor de la poesia catalana als nens i nenes del nostre país. Amb cançons infantils fetes amb poemes originals, els nens i nenes cantaran, sense adonar-s’en, versos dels grans poetes catalans. Gran part dels nostres poetes han escrit versos en l’imaginari rondallístic i popular: és aquest el material del qual està fet “De poetes, cançonetes”. La poesia catalana formarà part del bagatge amb què desenvoluparan les seves habilitats comunicatives, per això és tan important introduir la poesia de ben petits i d’una forma lúdica: cantant.
Aquests nens i nens, quan creixin, s’adonaran que han estat cantant Joan Brossa, Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Pere Quart, Joana Raspall, Francesc Pujols o Lola Casas. Qui sap si aquesta llavor ajudarà que creixin nous poetes, però el que és segur, és que els mestres i educadors tindran una bona eina per treballar-ho a les aules.
Totes les cançons estaran compostes per Toni Xuclà, un dels músics catalans que més ha popularitzat la poesia mitjançant les cançons. Aquestes cançons les interpretaran reconeguts cantants i cantautors que a més d’aportar una gran qualitat faran que “De poetes, cançonetes” esdevingui una fita única i un esforç col·lectiu per difondre la cultura catalana d’una forma atractiva entre els més petits i petites de la casa.

UN DISC PER SENTIR EN FAMÍLIA

Aquest disc està pensat per sentir en família: nens, nenes, pares i mares, junts. Els infants us necessitaran per descobrir paraules noves que afegiran al seu repertori. Els grans descobriran poemes senzills amb imatges clares escrits d'una manera magistral pels grans poetes i una nova faceta dels artistes reconeguts. L'estètica de les cançons serà igual de propera a uns i als altres, moderna i amb qualitat. Sovint molts discos només agraden uns o als altres, aquest disc busca "compartir". És una de les grans apostes d'aquest treball, poder-lo gaudir junts, tota la família. Ah!, pot ser el vostre regal de Sant Jordi pels petits i petites!

ELS POETES

La recerca de poemes es fa pensant que s’han de convertir en cançons infantils i familiars. Per tant han de ser poemes molt visuals i fàcils de memoritzar, que parlin d’objectes, d’animals, de les estacions, els astres i també de la vida quotidiana. També de les diferents situacions i conflictes de la vida diària d’un infant, que una cançó pot ajudar a resoldre amb el suport dels pares i mares. Molts dels grans poetes catalans han escrit poemes que encaixen en aquesta descripció i ja han estat seleccionats en la fase de documentació.

ELS INTÈRPRETS

Entre els intèrprets hi trobem cantants molt reconeguts amb sensibilitat i timbre per al món infantil: Gemma Humet, Pemi Fortuny, Ferran Savall, Juanjo Muñoz (Gossos), Projecte Mut, Txell Sust i Mariona Castillo. Hi trobem també noves veus, joves talents com Magalí Datzira, Joana Serrat, Oriol Padrós, Sara Terraza, Mireia Zamora i Silvia Ampolla.

LES APORTACIONS

Tenim garantida la sortida del disc si aconseguim el finançament de la primera fase del projecte. Aquesta primera fase que ja hem iniciat, és la part que necessita més dedicació: la recerca de poemes, la tria i composició de les cançons, les maquetacions de les cançons i les trobades amb els artistes. Estem molt il·lusionats amb el projecte així que si les aportacions superen la xifra necessària, ho destinarem a un segon disc De poetes, cançonetes 2!!!

LES RECOMPENSES

Les recompenses seran principalment al voltant del disc: CD digital, físic i donació de discos per a infants d'escoles de Catalunya.
Ens comprometem que pugueu tenir les recompenses de descàrrega digital i CD, per Sant Jordi. També les que estiguin relacionades amb aquests com poden ser el nom al CD o portar discos a escoles si és la recompensa que trieu. Podreu escollir entre punts de recollida (un dia a Barcelona o un altre a Sabadell) o que us enviem el CD a casa.
En el cas de triar posar el nom d'un nen o nena al disc, el nom estaria acompanyat del següent text: "algú que ha col·laborat en fer possible aquest projecte ha volgut que el teu nom sigui al disc"
La recompensa d'enviar discos a escoles, és una proposta molt interessant des del punt de vista pedagògic. "De poetes cançonetes", serà una eina útil per treballar la poesia a les aules. Si trieu aquesta recompensa, podeu triar vosaltres el centre -el dels vostres fills o parents- i nosaltres els hi farem arribar. Si no n'especifiqueu cap, els destinarem a un dels centres que més treballa la poesia: l'Escola Miquel Martí i Pol de Sabadell. Sigui quin sigui l'opció triada, rebreu confirmació de l'entrega.

CALENDARI PREVIST

Aquesta primera fase acabarà a mitjans de Març; si assolim el finançament, entrarem a enregistrar tot seguit. El disc estarà enllestit a inicis d'Abril que és quan es fabricarà.
Les recompenses al voltant del disc: -CD digital, físic i donació de discos per a infants d'escoles de Catalunya- seran entregades abans de Sant Jordi. Després de Sant Jordi, les relacionades amb presentacions o concerts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada