dilluns, 2 de novembre del 2015

Primera trobada amb la besnéta acabada de nèixer.

  Així explica el nét la trobada de la Joana amb la seva filla i com va sorgir la idea de l'App.

La Joana ja tenia 3 besnéts (1 noia i 2 nois) i desprès de la néta del relat n'han arribat uns altres 4 (nois) que no ha pogut conèixer. Els primers ja són grans per poder gaudir del joc que ara sortirà gràcies a molts, però els 5 petits coneixeran la seva besàvia a partir dels seus llibres i al joc de l'App.

Els 10 néts i els 8 besnéts (de moment) seguiran recordant-la.

 ..........................

El dia que Joana Raspall i la seva besnéta van crear una App

L'àvia ja no es despertava. Feia temps que anar-la a veure era només un acte de companyia, sense gaire possibilitats de diàleg. Només et consolava sentir-la respirar pausadament, amb l'ajuda de l'oxigen. Però aquell dia tot va canviar. Potser per la seva màgica connexió amb les criatures. Potser perquè li calia un últim contacte d'amor infantil.
Vaig entrar a casa seva a presentar-li la meva primera filla, de pocs dies de vida, que aquella tarda també dormia plàcidament. En obrir la porta i situar-nos a la cuina de la casa es va obrar el petit miracle. Totes dues, perfectament sincronitzades, van obrir uns ulls com unes taronges. Com si s'entenguessin. Com si s'haguessin estat esperant. Com si un llamp d'energia hagués traspassat de l'una a l'altra. El somriure també va ser recíproc, i a la vegada. La connexió era indubtable i en pocs segons van agafar-se de les mans. "Has de ser agraïda perquè tothom t'estima molt. Perquè ets la més petita", li va dir la besàvia a la nena. I la sorpresa dels presents va ser encara més gran. Vaig fer-ne aquesta fotografia.
La connexió entre elles dues és l'embrió de l'App "Un món de poesia". I sobretot l'amor. L'amor per una àvia, talentosa i discreta, que va inventar un món de poesia per als nens i nenes. I l'amor per la meva filla, una nena tan meravellosa que no hi ha cap conjunció de paraules que la puguin descriure. Sense ella, i també sense el meu fill, aquesta aventura no hauria començat mai. Lea, Max, nens, nenes, lectors, lectores, estimats i estimades mecenes, benvinguts a www.unmondepoesia.cat. Que comenci la festa!
Ernest Cauhé

publicat al Blog Un món de poesia Verkami

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada