dimecres, 25 de març del 2015

40è aniversari del premi Marti Dot

Aquest premi es pot dir que va ser instituit gràcies a Joana Raspall que volia que el jovent entres al mon de la poesia i amb el premi tindrien un incentiu.

El diari digital Fetasantfeliu ens parla del premi Martí Dot, entra altres coses ens diu:

Els premis Martí Dot van ser néixer al finals del franquisme per a reivindicar les lletres catalanes. La principal impulsora va ser l’escriptora i poeta santfeliuenca Joana Raspall. Des de Fet a Sant Feliu hem parlat amb tres dels guanyadors dels premis: l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro (1978), el santfeliuenc Agustí Vilar (1979) i l’última premiada, Aina Torres (2014). Agustí Vilar i Aina Torres han format part del jurat d’enguany. 

 “En els primers anys de democràcia van tenir molta volada”, gràcies a un “bon prestigi i bon jurat”. Un dels factors que va propiciar l’èxit dels premis va ser, segons Vilar, que “Vicenç Villatoro i Toni Pascual van guanyar el Sant Jordi després dels Martí Dot”.
....
“Fa quatre o cinc anys aquest premi estava gairebé mort. Ara sembla que ha millorat però està molt agafat per pinces”, afirma Vilar. Una de les mesures que es van prendre per a revifar-los va ser ampliar l’edat màxima de 25 a 35 anys

llegir  tot l'article clicant aqui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada