diumenge, 27 d’abril del 2014

La Vanguardia

Cybee, la banda de la vida quotidiana: "ENDAVANT" poema Joana Raspall 

Cultura | 19/04/2014 - 13:34h
Júlia Talarn
Barcelona, 19 abr. (EFE).- La jove banda catalana Cybee posa música als esdeveniments de la seva vida quotidiana amb el seu disc homònim que, en pocs mesos, ja ha venut milers d'exemplars, convertint-se en un dels grups emergents de més èxit dins del panorama musical català.
Jordi Vilaseca (bateria), Marc Colomer (guitarra), Aleix Martí (veu i baix) i Nil Moliner (veu i guitarra) són els quatre membres del grup de pop rock Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) que, gràcies a les seves cançons carregades de bon humor i optimisme i els seus vídeos i posades en escena desbordants d'energia publicats a les xarxes socials, han conquistat el públic juvenil català i han situat el seu primer disc, publicat a l'octubre, entre els deu finalistes a Disc Català de l'Any.
"Posem música als successos de la nostra vida quotidiana", han afirmat Colomer i Martí en una entrevista amb Efe en què han explicat com han fet del seu "bon rotllo" i el seu "atreviment" una marca de la casa que, en pocs mesos, els ha convertit en un dels grups emergents més destacats del panorama musical català.
Encara que el seu estil es podria englobar dins del pop rock, els temes que, al seu parer, més han "emocionat" al seu públic són els que tenen un "toc folk", un estil en el qual també se senten com peix a l'aigua, per la qual cosa s'ha inventat una nova etiqueta: els Cybee toquen "rockefolk".
Sota aquesta peculiar classificació, els feliuencs ofereixen el seu últim disc, ple d'històries quotidianes com la mort, la ruptura amorosa, l'amor per la música o la capacitat de superació, temes quotidians de la seva vida personal que els quatre tenien "ganes de transmetre a la gent".
Malgrat la duresa d'algunes d'aquestes històries, l'"essència" del disc consisteix a "tractar tots els temes des d'una perspectiva optimista" ha assenyalat Colomer, qui ha subratllat que aquesta manera d'enfrontar-se a la música coincideix amb l'eufòria, alegria i humor amb les quals també s'encaren al seu dia a dia.
Precisament, aquesta manera vital d'obrir-se pas és la que, en pocs mesos, ha encomanat a tot el seu públic, un fenomen que ni ells mateixos acaben de pair, ja que "des de dins" és "difícil de creure" pel que és millor prendre-s'ho "una mica en conya", ha fet broma Colomer.
"Cada nou projecte és per a nosaltres un pas més cap endavant", ha assenyalat Martí, qui també ha confessat que certificar que vas "recollint èxits" és, al mateix temps, un element emocionant i inquietant doncs, a mesura que vas creixent, existeix una "certa por" a no poder assolir les teves "pròpies expectatives".
Els dos estius passats, Cybee, batejat així en homenatge a dues notes de l'escala musical anglosaxona -el Do i el Si-, van emprendre un peculiar tour acústic que els va fer viatjar per diferents pobles de Catalunya.
"Escollíem una plaça -explica Martí- i ens plantàvem allà per tocar davant de la gent que passava pel carrer", una peculiar iniciativa que els va ajudar tenir "taules" i "rodatge", a més de demostrar-los que la seva música interessava a gent d'edats molt diferents que es paraven a escoltar-los i aplaudir-los.
Durant la pròxima Diada de Sant Jordi, la banda catalana, que ja té en ment alguns temes per incloure en el seu futur segon disc, sortirà al carrer per presentar la versió musicalitzada que han fet del poema "Endavant", de la poeta de Sant Feliu Joana Raspall, uns versos que, en la mateixa línia de la filosofia del grup revelació, insten a seguir endavant malgrat les dificultats, a trepitjar fort i amb determinació i a no rendir-se mai davant els propis anhels de llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada