dijous, 24 d’octubre del 2013

L’escriptora i lexicògrafa Joana Raspall serà homenatjada dimarts, a l’IEC, en el marc dels actes pel seu centenari
Font: www.joanaraspall.cat 
Dins dels actes de l’Any Joana Raspall, l’Institut d’Estudis Catalans acollirà dimarts vinent, 29 d’octubre, a dos quarts de set del vespre, un acte d’homenatge a la novel·lista, poetessa, autora teatral i lexicògrafa en el seu centenari. L’acte, amb el títol «Enfilall de mots», tindrà lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona). En la inauguració, hi intervindran Joandomènec Ros, president de l’Institut; Maria-Rosa Lloret, vicepresidenta de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’IEC; Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC, i Carme Arenas, comissionada de l’Any Joana Raspall. La cloenda serà a càrrec de Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, ciutat a què l’autora està molt vinculada. L’acte es retransmetrà en directe per Internet a la videoteca de l’IEC, a l’adreça http://videoteca.iec.cat/directe.asp.
La primera part de l’homenatge consistirà en la presentació del volum Batec de paraules. Poesia lírica completa de Joana Raspall, en la qual intervindran Carme Arenas; Cesca Mestre, directora d’El Cep i la Nansa i editora de l’obra, i Vicenç Villatoro, escriptor. Tot seguit, se celebrarà la taula rodona «Joana Raspall, il·lusionista de mots», en què s’estudiarà la poesia infantil i juvenil i l’obra lírica i lexicogràfica de Joana Raspall. Hi participaran Carme Arenas; Josep M. Aloy, escriptor i crític literari; Miquel Desclot, escriptor, i Joaquim Rafel, membre de la Secció Filològica de l’IEC.
Els organitzadors de l’acte són la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya, el PEN Català, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, la Comissió Any Joana Raspall, la Secció Filològica de l’IEC i l’IEC.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada