diumenge, 29 de setembre del 2013

Teatre al Centre Parroquial


tret de: fetasantfeliu.cat podeu veure les fotografies:


El Centre Parroquial i la Cia. Enric Borras reten homenatge a Joana Raspall

Aquest diumenge un muntatge teatral recull una mostra les seves aproximacions al gènere
DIVENDRES, 27.9.2013. 11:58 H
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional 6 vots )
Joana Raspall, qui fou presidenta del Centre Parroquial, va escriure tres obres de teatre orientades al públic infantil i juvenil.








Documents


 

Jordi de Amorós 

Aquest diumenge 29 de setembre, a les 18:30h, al teatre del Centre Parroquial, es podran tornar a veure fragments de les obres de teatre que la Joana Raspall va escriure destinades a un públic eminentment infantil i juvenil.

La qualitat de la seva poesia la va traspassar al teatre

Com recorda Joan Ribas (director d'aquesta funció a càrrec de la Cia Enric Borràs) en l'escrit inclòs en el programa de mà: "La Joana, que s’ha dedicat a conrear valors humans, sobretot amb la poesia per a nens i nenes, i per a nois i noies, va voler fer servir també el teatre per alliçonar-los en els valors de la justícia i de l’esforç conjunt. La qualitat de la seva poesia la va traspassar al teatre, de tal manera que va obtenir el Primer Premi Cavall Fort de teatre per a nois i noies". I prossegueix constatant que "aquestes obres van ser molt representades entre els anys setanta i vuitanta" i que per a molts "són un record d’infantesa o d’adolescència".

El Nap, el Buf i el Xic tornen a pujar a l’escenari.

La funció forma part dels homenatges que la vila de Sant Feliu de Llobregat ret a la seva  escriptora centenària. De manera concreta, ara es tracta del Centre Parroquial que aprofita la fita per recuperar el seu treball dins del món del teatre a través d’una adaptació de les seves obres: L’InventLa Urbanització “Konsum, S.A” i la premiada El Pou. Les tres obres, que es poden entendre com una trilogia, mostren les aventures de tres amics (el Nap, el Buf i el Xic) que lluiten contra les ambicions de tota una sèrie de personatges que representen els principals defectes de la nostra societat. Aquest diumenge podem tornar-los a veure una altra vegada en acció. Us la perdreu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada